Львів’яни налагодили успішне виробництво арахісової пасти

Досвід регіонів

Вклавши по парі сотень доларів львівські студенти Михайло Бойко і Тарас Фітьо за кілька років перетворили хобі у бізнес з мільйонними оборотами. Сьогодні вони одні з найбільших виробників арахісової пасти в Україні, яку реалізують під торговою маркою «ТОМ», повідомляє agroday.com.ua.

 

Ukrainian English Russian

Першу пасту — пару сотень баночок — зробили в 2012 році, маючи найосновніше обладнання — машинку, яка перероблює арахіс. Інвестиції на той момент склали по $100 від трьох студентів. Виробництво арахісової пасти, вже як бізнес, почали у 2015 році, вклавши у справу близько 2 млн грн.

Зараз на підприємстві встановлене німецьке та італійське обладнання, яке довелося переробляти під свої потреби.

Сировину купують у прямих імпортерів — Індії, Аргентини, Китаю, залежно від сезону і ціни. Термін зберігання пасти — шість місяців. На підприємстві кажуть, що працюють за ДСТУ, не додають ні емульгаторів, ні згущувачів, лише натуральні наповнювачі.

Наразі під брендом «ТОМ» продається 11 смаків арахісової пасти: нейтральна, солодка, солона, з шоколадом, медом, журавлиною, курагою, родзинками, чорносливом, шматочками шоколаду, шматочками арахісу.

Виробництво завантажене на 10%. При цьому в місяць, в залежності від сезону, «ТОМ» випускає від 3 до 10 т арахісової пасти.

За роки інвестори напрацювали величезну базу оптових і роздрібних клієнтів по всій країні. Пасту продають у крамницях, еко-магазинах та спортивних клубах.

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: