ПОРТАЛ
30 липня 2014, 17:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В медзакладах області заощаджуватимуть на теплі

В установах охорони здоров’я Черкащини запроваджують енергоощадні технології.

В медзакладах області заощаджуватимуть на теплі

За словами заступника директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Найдана, у першу чергу, планується переведення ряду котелень, топочних з газовим опаленням на альтернативні види палива - тверде паливо та електроопалення. Зміни очікують 53 установи у 12 районах області (Драбівський, Жашківський, Корсунь-Шевченківський, Канівський, Лисянський, Катеринопільський, Маньківський, Монастирищенкий, Тальнівський, Уманський, Черкаський, Чорнобаївський райони).

Також проводитимуть зниження температури подачі теплоносія до межі санітарно-гігієнічних норм в лікувальних закладах. Окрім того, в окремих закладах запланована заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові та заміна труб теплопостачання, - інформують у Департаменті охорони здоров’я Черкаської ОДА.

Довідково:

На Черкащині налічується 790 лікувально-профілактичних установ. 88 закладів мають централізоване опалення, 702 – автономне, зокрема: на газовому паливі працюють 277 котелень, топочних, 304 опалюються твердим паливом, 121 установа має електроопалення.

Станом на 28 липня заклади охорони здоров’я готові до роботи в осінньо-зимовий період на 60 %.