ПОРТАЛ
2 березня 2014, 12:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Де в Україні найнебезпечніші автодороги

Найбільш небезпечні дороги України розташовані найближче до столиці - це Житомирська, Чернігівська та Київська області. Як інформує «Автоцентр» з посиланням на портал «Видеопробки», найбільші показники смертності в ДТП в цих областях зумовлені, насамперед, великою кількістю транзитного транспорту, який рухається у бік столиці і з неї, а також близькістю до північного кордону країни.

Додатковим фактором ризику в цих регіонах є те, що дороги проходять через сільську місцевість і не мають огороджень, що найчастіше стає причиною наїздів на пішоходів, особливо в нічний час, коли їх складно помітити.

Варто зауважити, що в столиці все навпаки. Рівень смертності на дорогах Києва найнижчий. «Виною» всьому затори і постійна перевантаженість доріг, що змушує автомобілі рухатися повільно, не приводячи до сумних наслідків.

А ось Донецька і Дніпропетровська області є лідерами за кількістю загиблих і поранених у ДТП, проте в цих областях зареєстровано значно більше транспорту, до того ж дрібні аварії трапляються частіше. Що призвело до того, що за співвідношенням показників, ці дві області знаходяться в рейтингу внизу.

Найбільш безпечні дороги за всіма показниками в двох областях на заході: Волинській та Івано-Франківській.


Новини ринків і компаній