ПОРТАЛ
17 квітня 2014, 13:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Їздити Черкасами стане дорожче

Вартість проїзду у міських маршрутках зросте до трьох гривень. Орієнтовно, через місяць, - повідомляють у Черкаській мерії. Саме стільки часу щонайменше займе обов’язкова процедура проходження проекту регуляторного «Про встановлення тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті м. Черкаси».

За відповідне рішення напередодні проголосував виконавчий комітет Черкаської міської ради.

Підняття вартості проїзду у міських маршрутних автобусах ініціювали безпосередньо перевізники. На їх переконання, ціна квитка у черкаських маршрутках мала зрости з до чотирьох гривень. Тобто на 60 % від нинідіючого тарифу, який складає 2,5 гривні.

Причина - суттєве підвищення цін на автогуму та запчастини (в межах 50-60%), пальне (в межах 45-60%) та інші складові собівартості перевезень. Становище ускладнилось і через відсутність своєчасних та повноцінних компенсаційних виплат за пільгові перевезення окремих категорій населення в міських автобусах.

У ході тривалої дискусії між перевізниками вдалось дійти згоди на зменшення відсотка зростання вартості проїзду до трьох гривень.

Проте зазначене підвищення ймовірне лише після проходження обов’язкової процедури регуляторного акту, як це передбачене чинним законодавством.