ПОРТАЛ
8 липня 2014, 12:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Календар платника єдиного податку-2014

Єдиний податок

Ставки єдиного податку для єдинників першої та другої групи залежать від розміру мінімальної зарплати (МЗП), що діє на 1 січня звітного року, і протягом року не змінюються. Їх розмір залежить від виду господарської діяльності і встановлюється рішеннями місцевих рад для єдинників першої групи в межах від 1 до 10% МЗП (в 2014 році - від 12,18 грн. до 121,80 грн.), а для другої групи від 2 до 20% МЗП (в 2014 році - від 24,36 грн. до 243,60 грн.), - роз’яснює «Частный предприниматель».

Терміни сплати

Єдинники першої та другої групи сплачують єдиний податок щомісяця, не пізніше 20-го числа поточного місяця. Єдинники третьої і п'ятої групи сплачують єдиний податок щокварталу - протягом 50 календарних днів після закінчення кварталу.

Терміни звітності

Звітують єдинники першої та другої групи раз на рік - протягом 60 календарних днів після закінчення календарного року. Єдинники третьої і п'ятої групи звітують щоквартально - протягом 40 календарних днів після закінчення кварталу.

ЄСВ

Єдиний соціальний внесок (ЄСВ) спрощенці (незалежно від групи єдиного податку і величини отриманого доходу) сплачують у розмірі мінімального страхового внеску за місяць - 34,7% розміру МЗП. З ростом МЗП протягом року збільшується і розмір ЄСВ.

Терміни сплати

Сплачують ЄСВ щоквартально до 20-го числа місяця, наступного за звітним кварталом. Від сплати ЄСВ та звіту по ньому звільнені тільки спрощенці, які є пенсіонерами за віком або інвалідами та отримують пенсію або соціальну допомогу.

Терміни звітності

Звітують з ЄСВ всі спрощенці один раз на рік - до 10 лютого наступного за звітним року.


Новини ринків і компаній