ПОРТАЛ
13 липня 2014, 10:37

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Київська нерухомість ставить цінові рекорди

Елітна нерухомість Києва виявилася однією з найдорожчих у світі. Українська столиця посіла 40-е місце (з 94) в рейтингу найдорожчих міст світу Global Property Guide - із середньою ціною квадратного метра в преміум-сегменті на рівні в $ 3790, - пишуть «Вести».

У рейтингу враховується вартість операцій з продажу квартир від 120 кв.м. в центрі міста, дані оновлюються кожні півроку.

Згідно з останнім дослідженням, елітна нерухомість у столиці України в цілому дорожче багатьох європейських столиць: ми обігнали Любляну ($ 3380), Бухарест ($ 3201), Ригу ($ 2911), Братиславу ($ 2899), Таллінн ($ 2788), Будапешт ($ 2472), Лісабон ($ 2389), Софію ($ 1442) і Кишинів ($ 1303).

Як з'ясували «Вести», найдорожчою пропозицією липня в Києві (з розміщених на Address.ua), стала квартира з ремонтом VIP-рівня, в старовинному будинку, що пройшов капітальну реконструкцію по вул. Володимирська, ціна за квадратний метр в якій становить € 17,8 тис.

На 2-му місці - апартаменти в центральній частині міста, на вул. Ольгинській (€ 15,8 тис/кв.м). 3-тє місце дісталося квартирі в побудованому по спецпроекту клубному будинку на вул. Мічуріна (€ 15,5 тис/кв.м).

«Середня вартість квадратного метра квартир даного рейтингу перевищує € 16,4 тис. За цим показником Київ обігнав деякі європейські столиці, наприклад, середня вартість найдорожчих квадратних метрів в Барселоні становить близько € 14,3 тис, Брюсселі € 5,6 тис, а в Братиславі - € 2,6 тис.», - зазначила фахівець з маркетингових комунікацій Address.ua Світлана Артюхова.

І це з урахуванням того, що ціни на столичну елітну нерухомість за рік просіли приблизно на 30%. «Минулого літа ми закривали угоди і по $ 24-25 тис. за квадрат. Це в новобудовах, стан до ремонту», - розповів ріелтор Вадим Лісовський. Зараз найдорожчі квадрати в новобудовах «до ремонту» - на Грушевського, 9 і Diamond Hill - близько $ 18 тис. за кв.м. А в середньому «квадрат» елітного житла влітку минулого року коштував від $ 10 тис., зараз - $ 6-7 тис.

На думку експертів, оцінити всі пропозиції на ринку елітного житла Києва практично неможливо. «Ексклюзивні об'єкти частіше реалізуються методом закритих продажів, часом без залучення ріелтора, з рук в руки. Продавець дізнається все про покупця, а потім вже вирішує чи показувати йому об'єкт», - пояснює Михайло Чеченко. Дані про такі суперексклюзиви практично ніколи не афішуються, хоча, на думку експертів, реальні ціни угод за видові квартири з ремонтом і меблями досягають і 100 тис.у.о. за квадрат.