ПОРТАЛ
25 липня 2014, 07:08

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські фермери відстояли свої землі з майбутнім урожаєм

312 га земель сільськогосподарського призначення вартістю понад 8 млн грн. Держземагентство планувало незаконно передати в оренду. За втручання прокуратури Черкаської області Головне управління Держземагентства скасувало протиправні накази. Таким чином, фермери відстояли своє законне право на оренду земельних ділянок.

Як повідомляють у прокуратурі Черкаської області, перевіркою було встановлено, що на початку року Головне управління Держземагентства у Черкаській області протиправно видало накази на дозвіл певному громадянинові розробляти землевпорядну документацію для передачі земель сільськогосподарського призначення в оренду.

Разом із тим, з’ясовано, що зазначені землі належать на праві оренди іншим особам, і у разі реалізації наказів, останні були б позбавлені права на збір урожаю, що призвело б до негативних економічних наслідків та соціальної напруги в регіоні.

За цим фактом прокуратурою на адресу начальника установи внесено подання, за результатом якого скасовано незаконні накази та захищено права фермерів на користування землями.


Урядовий уповноважений з питань євроінтеграції (м. Київ)
Валерій Пятницький
в.о. директора Черкаського регіонального центру з інвестицій та розвитку
Дмитро Виноградов
директор компанії СТА (Великобританія)
Марк Хейліер
президент Черкаської торгово-промислової палати
Сергій Першин
заступник директора ДП «Черкасистандартметрологія»
Михайло Чорнопишук