ПОРТАЛ
28 липня 2014, 11:10

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські лісгоспи – найрентабельніші в Україні

Підсумки господарсько-фінансової діяльності та трудового суперництва лісівників Черкащини за перше півріччя 2014 року було підбито на розширеному засідання колегії обласного управління.

<div class="dr_in_to_news"></div><b>Черкаські лісгоспи – найрентабельніші в Україні</b>

Перший заступник начальника обласного управління Василь Горда зазначив, що в першому півріччі поточного року лісогосподарські підприємства Черкащини спрацювали добре, виконавши всі основні заплановані завдання. Область посідає лідируючі позиції, зокрема, за рівнем середньої заробітної плати – друге місце, а за рівнем рентабельності – перше серед інших обласних управлінь галузі. Василь Горда доповів про основні питання, розглянуті на колегії Держлісагентства України, яка відбулася напередодні в Києві. Окремо зупинився на питанні допомоги учасникам АТО в східних областях і підтримки Української армії. Станом на сьогодні лісівники Черкащини надали допомогу військовослужбовцям вже більш як на півмільйона гривень і на цьому не зупиняються.

Головний спеціаліст відділу лісового та мисливського господарства Володимир Рибалка доповів про підготовку до сезону полювання на пернату дичину. За його словами, відкриття полювання традиційно планується на другу суботу серпня.

Обговорили учасники колегії й такі питання, як мобілізація та перехід на альтернативні види палива, зменшення кількості споживання природного газу й посилення роботи з громадськістю, громадськими організаціями.

Заступник начальника управління Лариса Солтисік повідомила, що всі підприємства працювали стабільно, ритмічно, вчасно сплачували податки та виплачували заробітну плату працівникам. Відтворення лісів та лісорозведення проведено на площі 1417 га, що становить 121,4% піврічного завдання. Лісові розсадники посіяні на площі 15,71 га. Обсяг реалізованої продукції лісгоспами склав 131,2 мільйонів гривень і зріс порівняно з відповідним періодом 2013 року на 18,8 мільйонів гривень (116,8 % до відповідного періоду минулого року).

Усі підприємства спрацювали прибутково. Середня заробітна плата одного працівника збільшилась на 738 грн. проти відповідного періоду минулого року і досягнула позначки в 3983 грн., що майже на 750 грн. більше, ніж середня по галузі. Лідерами за рівнем середньомісячної зарплати є Черкаський, Смілянський та Уманський лісгоспи.

За результатами трудового суперництва булава першості та диплом переможця за досягнення кращих показників у роботі знову були вручені Уманському лісгоспу (директор – Іван Назаревич). Друге місце посів Смілянський лісгосп (директор – Юрій Сегеда). Третє місце розподілили Кам`янський лісгосп (директор – Віталій Верес) та Черкаський лісгосп (директор – Андрій Пустовіт). Окрім цього, відзначено ефективну та стабільну роботу трудового колективу Чигиринського лісгоспу.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук