ПОРТАЛ
6 жовтня 2014, 08:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Унікальний котел розробив вінницький винахідник

Спецпроект «Досвід регіонів»

Винахідник із Тростянецького району створив і запатентував котел, який спалює все і ефективно гріє будівлі. Але, на жаль, ні виробники, ні влада поки що винаходом цим не зацікавилися.

Унікальний котел розробив вінницький винахідник

У Тростянецькому районі, в селі Ободівка живе винахідник Володимир Попов, який винайшов і запатентував унікальний піролізний котел, який перетворює на тепло не лише дрова, усілякі пелети, але і звичайне сміття, пише lada.fm.

«Просто всяке сміття перетворюється на тепло. Будь-яке паливо: щепа, полова, пелети, брикети, солома, очерет... Усякий непотріб, який є у кожному домогосподарстві. Винахід полягає у тому, що знайдено рішення, щов усе це гарно спалити, і також зробив хороший теплообмінник, щоб потім забрати тепло. І полічився компактний такий котел», – говорить Володимир Попов.

Багато років тому він запатентував свій винахід, але до сьогодні ні інститути та заводи, ні влада не зацікавилася ним, розповідає "подільський Кулібін".

«Я і по інститутах ходив, і звертався до Красилівського машинобудівного заводу, і до черкаських машинобудівників... Просив хоча б надати можливість провести випробовування. А вони заправили вартість їх - 50 тисяч гривень. І це тільки за одне випробовування», – розповідає винахідник.

Невеличкий котел Попова - 107 на 56 - минулого року обігрівав 400 квадратних метрів теплиці. Підприємець Звенигородки Черкаської області вимушений був скористатися таким котлом. Цього року він замовив більший, 40-ка кілоВатний.

Що цікаво: підприємці для великих теплиць чи будинків - замовляють у Попова його котли, а сам він поштучно виготовляє їх на замовлення сусідів чи знайомих. А державного інтересу до цієї справи - нуль. За свій кошт пройшов винахідник випробування котла у НДІ.

Минулої зими піролізні котли Попова успішно працювали і в будинках пересічних українців, і обігрівали великі теплиці.

Власник винаходу Володимир Попов готовий допомагати державі Україна і самим українцям подолати енергетичну кризу і бути з теплом. Але якщо простим людям Володимир Володимирович за приємливою ціною виготовляє піролізні котли, то для масового впровадження потрібна підтримка влади.