ПОРТАЛ
19 листопада 2014, 07:53

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З центру Києва стали втікати торговці

У самому центрі Києва пустують 24 магазини загальною площею 10 тис. кв. м, повідомили виданню «Вести» в міжнародній компанії Colliers International. З них 20 об'єктів - на Хрещатику, в Пасажі - ще чотири, що становить близько 20% загальної кількості приміщень в центрі столиці.

При цьому з початку року на Хрещатику з'явилися лише три новачки: Mango, Keddo і Citrus. «Попит на приміщення на головній вулиці дуже низький, чого точно не спостерігалося щонайменше останні десять років», - повідомила глава департаменту торговельної нерухомості «Colliers International Україна» Наталія Кравець.

За її спостереженнями, в нинішніх умовах вивільненими в центрі столиці торговими приміщеннями цікавляться насамперед ресторани та кав'ярні, причому відносно бюджетні.

В найближчому майбутньому порожні приміщення навряд чи знайдуть нових наймачів. На думку партнера Української ритейл-асоціації Олександра Фіалки, зупиняють потенційних орендарів два фактори: високі ціни на оренду і побоювання рітейлерів після Майдану за безпеку свого бізнесу.