ПОРТАЛ
25 листопада 2014, 17:13

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах деревообробники зірвали аукціон з продажу деревини

24 листопада в Черкасах був зірваний аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі І кварталу 2015 року, який проводила Товарна біржа агропромислового комплексу центральних областей України. До участі в торгах були допущені 163 учасники, які представляли фірми та підприємства з усієї України.

<b>У Черкасах деревообробники зірвали аукціон з продажу деревини</b>

Всі учасники аукціону мали змогу ознайомитися з виставленими лотами та об’ємами запропонованої до продажу продукції лісозаготівлі, що були оприлюднені на сайті Товарної біржі згідно встановлених правил.

Не зважаючи на поінформованість, частина заявників відмовилася брати участь в аукціоні, мотивуючи це рядом причин. Головні з них: незадоволення об’ємами виставленої лісгоспами деревини заготівлі І кварталу 2015 року; відсутність чіткого механізму стримування росту цін на деревину та вимога заборонити на державному рівні продаж круглого лісу на експорт.

З приводу зриву торгів начальник обласного управління Олександр Дзюбенко зазначив, що аукціон з продажу необробленої деревини заготівлі І кварталу 2015 року буде проведений повторно найближчим часом. «Вся інформація щодо заготівлі деревини підприємствами обласного управління, сортиментної структури доступна для всіх зацікавлених. Ми нічого не приховуємо. Нашим головним побажанням є те, щоб в аукціоні не брали участь фірми-посередники, яких досить багато. Проконтролювати цей процес ми не в змозі, тож споживачі деревини мають розібратися насамперед між собою. Обласне управління, як і завжди, налаштоване насамперед забезпечити потреби місцевих деревообробників», – наголосив Олександр Дзюбенко.

Ознайомитися з аналізом основних результатів попередніх аукціонів з продажу необробленої деревини та інформацією щодо продажу в 2014 році основних цінних сортиментів можна на сайті Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.