ПОРТАЛ
12 грудня 2014, 14:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Все більше неякісного спецодягу стали виявляти на Черкащині

Все більше неякісних засобів індивідуального захисту - спеціального захисного одягу та взуття виявляють на Черкащині. Про це свідчать дані досліджень випробувальної лабораторії продукції легкової промисловості ДП «Черкасистандартметрологія».

 <div class="dr_in_to_news"></div> Все більше неякісного спецодягу стали виявляти на Черкащині

На фото - фахівці лабораторії проводять випробування зразків товарів легкої промисловості

За 11 місяців поточного року випробувальною лабораторією продукції легкої промисловості було виявлено 47 невідповідностей у 24 зразках спецодягу та спецвзуття, розповів директор ДП «Черкасистандартметрологія» Михайло Чорнопищук. Це втричі більше від виявлених торік.

За словами начальника випробувальної лабораторії продукції легкової промисловості ДП «Черкасистандартметрологія» Таїсії Гречухіної, найпоширенішими невідповідностями при перевірці спецодягу є стійкість до пропалювання, вогнестійкість, стійкість до стирання по площині, поверхнева густина, повітропроникність та обсипальність.

Для спецвзуття це – невідповідності у маркуванні, лінійних розмірах, міцності кріплення підошви, міцності ниткового кріплення деталей заготівки та деформації підноска чи задника.

Оскільки цей одяг та взуття використовується при роботах зі шкідливими та небезпечними умовами праці, а також роботах, пов’язаних із забрудненнями або несприятливими метрологічними умовами - мова йде про безпеку та здоров’я людей, - наголошує Таїсія Гречухіна.

Відповідальність за створення належних, безпечних та здорових умов праці несе роботодавець. Саме тому підприємства, що виготовляють або використовують спецодяг та спецвзуття активно співпрацюють з випробувальною лабораторією продукції легкової промисловості.

На фото - визначення стійкості до стирання та пілінгуємості всіх типів тканин, трикотажних полотен та нетканих матеріалів на сучасному багатофункціональному приладі Мартиндаля (Великобританія)

На замовлення підприємств та організацій фахівці проводять випробування засобів індивідуального захисту працюючих (одяг, взуття, рукавиці) та матеріалів для їх виготовлення на відповідність Технічному регламенту, вимогам установленим в нормативній документації, договорах або контрактах, аби запобігти придбанню неякісної продукції від постачальників.

Довідково:

Випробувальна лабораторія продукції легкої промисловості ДП «Черкасистандартметрологія», акредитована Національним агентством з акредитації України на відповідність вимогам ДСТУ ISO/IEС 17025-2006, оснащена необхідними приладами та має штат кваліфікованих працівників.

З питань співпраці та за консультаціями звертайтеся за телефонами (0472) 320753, телефон/факс (0472) 320754.

Е-mail: [email protected]


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук