ПОРТАЛ
16 грудня 2014, 14:04

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині працевлаштовано кожного п’ятого переселенця

Про це на нараді в Черкаській ОДА повідомив директор обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. Усього ж до центру звернулися майже 1300 жителів Сходу та Криму.

На Черкащині працевлаштовано кожного п’ятого переселенця

За його словами, на шляху до працевлаштування переселенців – купи проблем. Зазвичай їх не влаштовує пропонована заробітна плата. У себе вдома переселенці отримували в середньому близько 5-7 тис. грн. Водночас черкаські роботодавці пропонують значно менше, - ынформують у обласному центры зайнятості.

– Крім того, не всі особи визначились із остаточним місцем проживання, – розповідає Григорій Дендемарченко. – Тому не погоджуються на пропоновану роботу в очікуванні якнайшвидшого повернення додому. Ще один фактор, що стримує працевлаштування вимушених переселенців, – це невідповідність їхнього фаху потребам роботодавців. Так майже 40% переселенців, які звернулися до служби зайнятості, мають вищу освіту. І лише 22% – професійно-технічну.

Натомість черкаські роботодавці навпаки більше потребують робітників. Деякі переселенці працюють нелегально та не оформлюють офіційно трудові відносини, оскільки не бажають ідентифікувати себе на території центральної України.