ПОРТАЛ
17 грудня 2014, 19:48

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Штраф та термін ув’язнення за крадіжку авто можуть збільшити

Народний депутат Антон Яценко запропонував збільшити терміни ув'язнення для спійманих автокрадіїв. Так, у своєму законопроекті №1374 від 10 грудня він пропонує збільшити відповідальність у всіх статтях Кримінального кодексу, які описують незаконні заволодіння автотранспортом.

Штраф та термін ув’язнення за крадіжку авто можуть збільшити

Зокрема, за незаконне заволодіння ТЗ збільшити штраф з нинішніх 1000-1200 н.м.д.г. (17000-20400 грн.) До 2000-4000 н.м.д.г. (34000-68000 грн.) або ж позбавляти волі на термін від п'яти до восьми років (зараз - від 3 до 5), - пише «Автоцентр».

За повторну крадіжку автомобіля або ж за крадіжку групою осіб або із застосуванням насильства чи проникненням у приміщення пропонується позбавляти волі строком від 8 до 10 років з конфіскацією майна або без неї (раніше було від п'яти до восьми). Якщо ж такі дії спричинили великий матеріальний збиток (понад 4250 грн.) - на строк від 10 до 15 років з конфіскацією (зараз - 7-12 років).

Як і раніше, якщо злодій вперше вкрав машину, а потім добровільно прийшов з повинною, віддав ТС і відшкодував збитки, його пропонується звільняти від кримінальної відповідальності.

Автор законопроекту вважає, що шляхом збільшення відповідальності за угони буде зменшено кількість таких злочинів.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук