ПОРТАЛ
6 жовтня 2015, 07:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Продажі заставних квартир знизять ціни на житло у Києві

Нерухомість на вторинному ринку столиці продовжує дешевшати. Як відзначає віце-президент Ліги експертів України Андрій Гусельников, ціна падає майже на 5% щомісяця.

Продажі заставних квартир знизять ціни на житло у Києві

За його спостереженнями вторинка дешевшає в такому темпі вже вісім місяців, і ця динаміка збережеться як мінімум до кінця року. Одним з факторів зниження ціни на вторинному ринку Андрій Гусельников вважає іпотеку-2008 року, пишуть «Вести».

«Боржники банків в рамках так званої добровільної реалізації продають квартири, куплені до кризи за іпотеку. Так, багато з них виплатили банку вже два рази ту, первісну вартість (у гривні), але не повністю погасили доларовий кредит. Ці квартири оцінюються акредитованими при банках фахівцями, потім на них ставиться знижка від 10 до 40%, і вони виставляються на продаж», - пояснив механізм Гусельников.

Саме після продажу таких квартир-застав заради списання боргів, середні ціни на ринку істотно знижуються. «Поки таких угод до 5% на ринку. Але з середини листопада ми очікуємо справжній вал, коли на ринок вийде великий пул від банків, що перебувають на стадії санації та ліквідації», - пояснив Президент союзу спеціалістів з нерухомості Олександр Рубанов.