ПОРТАЛ
4 грудня 2013, 17:47

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У скільки обійдеться оформлення закордонного паспорта

У скільки обійдеться оформлення закордонного паспорта

Сьогодні закордонний паспорт можна зробити як за 30 днів, так і за 1-3 дні. Звичайно, від швидкості підготовки залежатиме і його вартість.

UBR.ua дізнавався яку процедуру потрібно пройти щоб отримати закордонний паспорт, які документи необхідно подати, а також скільки це буде коштувати.

Де отримати?

Паспорт можна отримати у відділі Державної міграційної служби за місцем прописки, а також у туристичних агентствах, спеціалізованих фірмах, які допоможуть вам отримати даний документ.

В Україні також є Міжрегіональний центр видачі закордонних паспортів. Там можна отримати паспорт незалежно від прописки. Центр приймає заявки на оформлення документів з усієї України.

Стандартний пакет документів

- Внутрішній паспорт громадянина України та його копія;

- Довідка про присвоєння ідентифікаційного номера та її копія;

- Чоловікам від 18 до 25 років військовий квиток або довідку з військкомату та його ксерокопія;

- Старий закордонний паспорт (якщо був );

- Заява-анкета (форму видають на місці при подачі документів);

- Квитанція про сплату державного мита за паспорт або документ що підтверджує право на звільнення від його сплати. Цей платіж становить 170 грн.

Також до пакету даних документів ще слід надати квитанції про оплату бланку та послуги паспортного столу, а це близько 207грн. 15 коп.

В окремих випадках можуть зажадати додаткові документи.

- довідка з МВС про несудимість;

- якщо ви змінили прізвище в шлюбі, то до всього пакету документів потрібно додати оригінал і копію свідоцтва про шлюб;

- якщо у вас в паспорті нова реєстрація (прописка) та її строк менше 6 місяців, то потрібно буде подати форму 16 з ЖКГ, яка підтвердить вашу прописку.

Ціни на закордонний паспорт

Офіційна і реальна ціна закордонного паспорта може відрізнятися в кілька разів, залежно від того, як швидко ви хочете отримати документ.

29 листопада 2013 року, офіційна вартість закордонного паспорта, яка прописана на офіційному сайті Державної міграційної служби України, становить:

- Не терміновий закордонний паспорт (30-40 робочих днів ) коштує 377 грн. 15 коп. У цю вартість входить: державне мито - 170 грн; плата за послуги УМВС (Управління міністерства внутрішніх справ) - 87,15 грн.; плата за бланк - 120 грн.

- Терміновий закордонний паспорт (10 робочих днів) коштує 634 грн. 30 коп. У цю вартість входить: державне мито - 340 грн.; плата за послуги УМВС - 174,30 грн.; плата за бланк - 120 грн.

Втім, іноді громадянам додають і необов'язкові платежі, а це може бути страховка, додаткові послуги та довідки.

По-хитрому

Закордонний паспорт можна отримати і за добу. Досить тільки дізнатися номер телефону агентств, які займаються оформленням даних документів, а це часто туристичні агентства. Тільки ціна тут буде набагато вище офіційної. Однак паспорт за такою схемою вдасться отримати без черги і в призначений вами термін.

"При отриманні закордонного паспорта через туристичне агентство оплачуються ще й послуги турагенства. Довіряти свій паспорт таким агентствам можна, оскільки вони отримують свою комісію, тобто, зацікавлені в отриманні закордонного паспорта. Але навіть при оформленні закордонного паспорта через турагенство буде необхідно двічі приїжджати в ВГІРФО. Плюсом є те, що не потрібно буде довго чекати в черзі, тобто ви відразу платите за те, що ви пройдете без черги", - розповідає юрист компанії ТОВ "Експерт-Юрист"Ольга Заворотна.

Приблизні ціни на отримання закордонного паспорта в туристичному агентстві

21 робочий день - для киян - 790 грн.; жителів регіонів - 850 грн.

10 робочих днів - 1300 грн.;1400 грн.

5 робочих днів1650 грн.;1650 грн.

4 робочих дні - 1800 грн.;1800 грн.

3 робочих дні - 2050 грн.;2100 грн.

2 робочих дні - 2600 грн.

1 добу – уточнюйте

Отримання готового закордонного паспорта

Отримати готовий закордонний паспорт ви зможете через вказану кількість днів. Зазвичай документ видають у другій половині дня і для того, що б його отримати, потрібно надати оригінал українського паспорта. Забрати закордонний паспорт можете тільки ви. Але у виняткових випадках за нотаріально посвідченим дорученням може забрати і інша уповноважена особа.