Органічну молочну продукцію виготовляють на сімейній фермі на Волині

Досвід регіонів

Органічні сири, йогурти, кефіри, масло, сметана та високоякісне молоко – багато хто й не підозрює, що ці продукти, які відповідають євросоюзним стандартам, можна придбати просто в супермаркеті, а виготовляють їх на невеличкому сімейному підприємстві в селі на Волині, яке й дало назву торговій марці.

Ukrainian English Russian

Як розповів керівник ТзОВ «Порицьке» Олександр Обштир, ТОВ «Старий Порицьк» є сімейним сільськогосподарським підприємством, що займається органічним виробництвом.

«Можна сказати, що наше господарство незвичне, оскільки українці мало споживають органічної продукції, адже вона є трохи дорогуватою»,– сказав Олександр Обштир.

Чоловік додав, що органічний бізнес в Україні було би значно легше вести, якби держава підтримувала таку діяльність, що, своєю чергою, дозволило б частково здешевити органічну продукцію.

Підприємство спеціалізується на молочному тваринництві та рослинництві, зокрема, на вирощуванні злакових культур. У планах – займатися не тільки молочною, а й м’ясною переробкою, для чого фірма вже завела близько 100 голів свиней, інформує www.volynnews.com.

Загалом товариство орендує близько 1000 гектарів людських паїв, дві третіх використовують під вирощування культур, які йдуть на експорт до країн ЄС, решту – під кормову базу для тварин.

Господарство нараховує 720 голів великої рогатої худоби, із яких 300–320 голів дійного стада. Аби забезпечити дотримання вимог органічних стандартів, тварин утримують безприв’язно – у боксах чи на глибокій підстилці в новозбудованому комплексі.

Переробкою молока підприємство розпочало займатися з 2016 року: «Починали ми тільки з розливу молока, а зараз маємо вже власну сироварню й варимо конкурентоспроможний у межах України сир».

Погода
Погода у Черкасах

вологість:

тиск:

вітер: