ПОРТАЛ
25 червня 2011, 16:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З початку року платникам області відшкодовано 185,2 млн.грн. ПДВ

З початку року платникам області відшкодовано 185,2 млн.грн. ПДВ

Майже 98 відсотків від зазначеної суми отримали підприємства-експортери. Такі показники на 123 млн.грн. перевищують аналогічні за 5 місяців 2010 року, - повідомляє прес-служба ДПА в Черкаській області.

Крім того, упереджено незаконно заявлені до відшкодування суми ПДВ на 21,6 млн.грн.

Як наслідок, протягом п’яти місяців 2011 року значно зменшилась загальна сума бюджетної заборгованості з податку на додану вартість перед платниками Черкаської області.

Станом на 1 червня 2011 року загальний залишок бюджетної заборгованості з ПДВ склав 315,9 млн. грн., а це на 84,3 млн.грн. менше, ніж було на початку цього року, - повідомляють в податковій адміністрації.

Одним із головних напрямків роботи податкових органів області є залучення платників до автоматичного бюджетного відшкодування ПДВ. На сьогодні лише одне підприємство Черкаської області ПАТ «Ватутінський комбінат вогнетривів» виконала всі зазначені у Податковому кодексі України критерії та отримало право на автоматичне бюджетне відшкодування.

Найпоширенішою умовою, яку не виконали підприємства-претенденти на автоматичне відшкодування ПДВ – це недосягнення розміру середньої заробітної плати у 2,5 рази більшої, ніж мінімальна. Таких підприємств по області – 45, з них для п’ятьох платників – це єдина невиконана умова.

ДПА в Черкаській області закликає підприємства регіону отримувати відшкодування ПДВ в автоматичному режимі, оскільки це дозволить вчасно поповнювати обігові кошти та відмовитись від залучення непотрібних кредитів, а також гарантує належний соціальний захист найманих працівників.

За матеріалами:  www.sta.ck.ua