ПОРТАЛ
30 червня 2011, 13:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ріелтори прогнозують зростання попиту на ринку нерухомості

Ріелтори прогнозують зростання попиту на ринку нерухомості

Про новини та останні тенденції ринку нерухомості керівники провідних черкаських агенцій розповіли під час прес-конференції у Черкаському прес-клубі.

- Наразі ми спостерігаємо активний попит на ринку землі та ринку житлових будинків. Це типові тенденції для літнього сезону, - розповідає директор АН «Бізнес-партнер» Василь Савраненко. – Ціни ж на ринку вторинної житлової нерухомості другий рік поспіль залишаються стабільними. За статистикою аналітичного відділу компанії, здійсненою на основі даних реально укладених угод на вторинному ринку нерухомості, мінімальна ціна 1-кімнатньої квартири наразі у середньому складає 21 тисячу умовних одиниць, середня – 26 тисяч у.о., максимальна - 28,5 тисяч у.о. Мінімальна ціна 2-кімнатньої квартири - 29 тисяч у.о., середня – 35,3 тисячі у.о., максимальна - 44,2 тисячі у.о. Мінімальна ціна 3-кімнатньої квартири - 36 тисяч у.о., середня – 43 тисяч у.о., максимальна - 66 тисяч у.о.

Стосовно оренди житлової нерухомості, то винайняти 1-кімнатну квартиру в можна щонайменше за 1200 гривень, середня ціна – 1500, максимальна – 1900. - Це реальні ціни на нерухомість – саме ті, за якими укладаються реальні угоди, а не ті, які виставляє продавець у газетних оголошеннях, - погоджується директор АН «City» Наталія Білорус. - Можу додати, що, якщо торік продавці нерухомості готові були знижувати ціни на 15-20%, то сьогодні вони на поступки йдуть не дуже охоче: наразі активізується кредитування – і люди очікують зростання попиту.

За словами директора АН «ЕНЕС» Світлани Дробахи, тенденції ринку нерухомості такі, що зниження цін буде відбуватись в майбутньому за рахунок скорочення ставок учасників та падіння реальних доходів населення. Але незалежно від економічної ситуації у країні, житло буде потрібне завжди. Цим пояснюється той факт, що ціни на нерухомість якщо і знижуються, то несуттєво. Потреба людей у житлі завжди буде стримуючим фактором, - відзначають фахівці.

За матеріалами Черкаського прес-клубу реформ