ПОРТАЛ
24 червня 2016, 14:56

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Каналізаційний колектор міста знову ремонтують через порив

Порив на залізобетонному самопливному каналізаційному колекторі по вулиці Чигиринській на виїзді з Черкас в бік Червоної Слободи стався минулої п’ятниці. Про це «Прочерку» повідомили у КП «Черкасиводоканал».

<b>Каналізаційний колектор міста знову ремонтують через порив</b>

Чергову аварію на підприємстві сприймають вже мало не як штатну ситуацію. Адже за словами керівника аодоканалу Сергія Овчаренка, до 2013-2014 року в тарифах на водопостачання і водовідведення інвестиційна складова була взагалі відсутня. - Відновлення мереж не відбувалося, ми працювали на знос, – пояснив він під час всеукраїнської наради «Стан водопровідно-каналізаційного господарства. Вихід з кризи». – Через це відбувалися і відбуваються постійні аварії на каналізаційних колекторах. Не було такого року, щоб не було декількох аварій на головному каналізаційному колекторі Черкас.

Алгоритм дій давно відпрацьований, підприємство має свою ремонтну службу.

Спочатку організовується робота з локалізації аварії. Колектор залягає на глибині приблизно 7,5 м, а рівень ґрунтових вод – 2,5 м, тому підприємство застосовує бурильні установки – робляться свердловини для водопониження. Потім за допомогою станцій перекачки стічні води колектора (а це – десь половина всіх стічних вод міста) перекачують повз пошкоджену ділянку. Потім – розкопують і ремонтують.

– Ось у такому режимі ми живемо і працюємо, – зазначив директор «Черкасиводоканалу». – На жаль, чинні тарифи все одно не дають можливості виконати одномоментну модернізацію всього господарства.