ПОРТАЛ
13 травня 2011, 20:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У I кварталі за основними показниками соціально-економічного розвитку Черкащина - на 11-му місці в Україні

У I кварталі за основними показниками соціально-економічного розвитку Черкащина - на 11-му місці в Україні

У І кварталі цього року на Черкащині зафіксовано позитивну динаміку за основними показниками соціально-економічного розвитку. Про це на колегії ОДА повідомив начальник Головного управління економіки Черкаської ОДА Анатолій Костенко.

Він відзначив, що економіка області переходить від фази «післякризового пожвавлення» до повільного, але стабільного зростання. Почали поступово відновлюватися ті галузі, які найбільше постраждали внаслідок фінансово-економічної кризи. Так, обсяги виробництва галузі машинобудування зросли на понад 28 %, виробництво автомобілів за 1 квартал становило більше 4 тисяч автомобілів.

– Проте про докризові показники ще рано говорити. Стан справ свідчить про поступове відродження галузі машинобудування. Порівняно з попередніми роками спостерігається позитивна динаміка у будівництві. Обсяг будівельних робіт зріс на понад 18 %, – сказав Анатолій Костенко.

Він також зауважив, що повільною є динаміка інвестиційної діяльності. За обсягами інвестицій в основний капітал, область знизилася на 6,4 %.

– Загалом за підсумком І кварталу 2011 року область посіла загальне 11 місце. За аналогічний період минулого року – 17-те, за І квартал 2009 року – 22-те, – повідомив Анатолій Костенко.

Серед районів області перші «лідерські» три місця посіли Черкаський, Золотоніський та Корсунь-Шевченківський райони, серед міст – Ватутіне. Останні місця посіли Чигиринський, Шполянський, Тальнівський райони, Сміла та Умань. Суттєво погіршили свої позиції Драбівський, Монастирищенський райони та місто Сміла.

За матеріалами:  www.pro-vincia.com.ua