ПОРТАЛ
2 грудня 2014, 15:54

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

З 1 листопада “єдинник” не має права торгувати настоянками та бальзамами

На вітчизняному ринку поряд із міцними алкогольними напоями, вином і пивом певний попит ма¬ють також і різноманітні напої, де вміст спирту складає 8,5% об’ємних одиниць і більше. До таких напоїв, зокрема, відносяться: настоянки гіркі ароматичні, сиропи цукрові ароматизовані, бальзами, есенції, добавки, що використовуються в кондитерській промисловості та інші.

З 1 листопада “єдинник” не має права торгувати настоянками та бальзамами

Відповідно до Закону України від 31.07.2014 року №1621-VII “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів”, з 1 листопада 2014 року вищезазначені напої (товарні позиції 2103 90 30 00, 2106 90 згідно з УКТ ЗЕД) обкладаються акцизним податком. Ставка податку - 70,53 грн за 1 літр 100% спирту, - роз’яснюють у ДПІ у м. Черкасах.

Водночас, Податковим кодексом України передбачено обмеження для використання спрощеної системи оподаткування під час реалізації таких напоїв. Зокрема, не мо¬жуть бути платниками єдиного податку підприємці, які здійснюють продаж підакциз¬них товарів (крім роздрібного про¬дажу пива та столових вин).

“Отже, “єдинники”, які здійснюють торгівлю напоями, де вміст спирту складає понад 8,5% об’ємних одиниць, повинні відмовитись від спрощеної системи оподаткування і перейти на загальні умови сплати податків”, - зазначив заступник начальника Державної податкової інспекції у м. Черкасах Олег Коваль.