ПОРТАЛ
4 лютого 2015, 11:05

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За кожного нелегального працівника роботодавцю тепер загрожує штраф від 45 тис. грн.

Відповідно до вимог чинного законодавства, юридичні та фізичні особи - підприємці, які використовують працю найманих робітників без оформлення трудових відносин, за кожен з таких фактів повинні сплатити штраф.

За кожного нелегального працівника роботодавцю тепер загрожує штраф від 45 тис. грн.

Контролюючі органи у випадку виявлення факту виплати заробітної плати без нарахування та сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків мають право застосувати штраф у 30-кратному розмірі мінімальної зарплати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, тобто 36,5 тис.грн. , - нагадують у ДПІ у м. Черкасах.

Окрім цієї суми штрафу, на керівника підприємства (фірми) чи підприємця очікує адміністративний штраф в розмірі від 500 до 1000 неоподаткованих мінімумів громадян (від 8,5 до 17 тисяч грн.).

Роботодавцям також слід врахувати, що трудові відносини з громадянами, які проходять стажування, повинні бути оформлені офіційно. Іншими словами, у перший день стажування з працівником необхідно укласти трудовий договір, видати відповідний наказ чи розпорядження, зробити запис у трудовій книжці і повідомити про це територіальний орган ДФС за місцем реєстрації заявою довільної форми. Ці умови є обов’язковими для виконання працедавцем для того, щоб контролюючі органи не мали підстав для застосування штрафних санкцій.

Посилення відповідальності роботодавців за використання нелегальної праці передбачено змінами до Кодексу законів про працю.