ПОРТАЛ
18 лютого 2015, 13:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Яким є мінімальний та максимальний розмір орендної плати за землю?

Державна податкова інспекція у м. Черкасах доводить до відома громадян, що нормами Податкового кодексу України визначено річну суму орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

Яким є мінімальний та максимальний розмір орендної плати за землю?

Ця сума не може:

- бути меншою ніж 3% нормативної грошової оцінки;

- перевищувати 12% нормативної грошової оцінки.

Якщо розмір орендної плати,зазначений у договорі оренди земельної ділянки державної та/або комунальної власності, є нижчим від встановленого законодавством, то орендарю слід звернутись до відповідного органу виконавчої влади та/або органу місцевого самоврядування, з яким укладено договір оренди землі, щодо приведення його у відповідність.

Оскільки для визначення розміру орендної плати за землю використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок, ДПІ у м. Черкасах радить землекористувачам (землевласникам) звернутись до територіальних органів Держземагентства України за місцем знаходження земельних ділянок і отримати інформацію про нормативну грошову оцінку таких земельних ділянок. Якщо ж нормативна грошова оцінка землі такими органами влади ще не проведена, то її слід провести у максимально короткі терміни.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук