ПОРТАЛ
6 червня 2016, 16:42

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

В якому віці можна отримати ідентифікаційний номер для неповнолітніх

Податковим кодексом України не передбачена обов’язкова реєстрація громадян у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків ні з моменту їх народження, ні з настанням певного віку.

В якому віці можна отримати ідентифікаційний номер для неповнолітніх

Втім якщо є необхідність такої реєстрації та отримання документу, у ГУ ДФС у Черкаській області роз’яснили, як діяти батькам чи опікунам.

Фізична особа незалежно від віку (як резидент, так і нерезидент) має особисто або через законного представника чи уповноважену особу подати відповідному контролюючому органу (державній податковій інспекції) Облікову картку за формою № 1ДР, яка є водночас заявою для реєстрації у Державному реєстрі, та пред’явити документ, що посвідчує особу.

Облікові картки фізичних осіб віком до 16 років або неповнолітніх осіб, які ще не отримали паспорти, подаються одним із батьків (усиновителем, опікуном, піклувальником) за наявності свідоцтва про народження дитини та документа, що посвідчує особу одного із батьків (усиновителя, опікуна, піклувальника).

Документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, надається протягом п’яти робочих днів з дня звернення до ДПІ за місцем проживання фізичної особи, або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Cлід зазначити, що фізичні особи – громадяни України, які не мають постійного місця проживання в Україні або тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, отримання доходів, місцезнаходження іншого об’єкта оподаткування, можуть звернутися за документом, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, до будь-якого контролюючого органу, незалежно від реєстрації їх місця проживання чи перебування або відсутності такої реєстрації.