ПОРТАЛ
11 листопада 2011, 18:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський район: найкращий за соціально-економічними показниками

Черкаський район: найкращий за соціально-економічними показниками

За даними Головного управління статистики в Черкаській області, у результаті оцінювання діяльності райдержадміністрацій та виконкомів міських рад міст обласного значення Черкаський район

Зокрема, стратегічною метою економічного та соціального розвитку району у поточному році є подальше підвищення темпів росту промислового виробництва та якісних структурних його перетворень.

Програмою соціально-економічного розвитку району на 2011 рік передбачено досягти обсягу виробництва на рівні 1 мільярда 814 мільйонів гривень. За січень-вересень одинадцятьома підприємствами основного кола, які працюють в районі, вироблено продукції на суму 1 мільярд 457 мільйонів гривень, що на 11 % більше до відповідного періоду минулого року, та реалізовано продукції на суму 1 мільярд 463 мільйони гривень, що на 12 % більше, ніж торік.

За шість місяців поточного року обсяг експорту становить 59,7 мільйона доларів США, що в порівнянні з відповідним періодом минулого року в 4,2 рази більше, імпорту – 12,1 мільйона доларів США (показник збільшився в 2,1 рази). Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі досягло 47,6 мільйона доларів США.

За аналізований період підприємствами виконано будівельних робіт на 24,2 мільйона гривень, що на 15,7 % перевищує відповідні показники минулого року. Обсяг роздрібного товарообороту станом на 1 жовтня 2011 року склав 117,6 мільйона гривень, що на 13,4 % більше до відповідного періоду минулого року. Обсяг реалізованих споживачам послуг збільшився у вісім разів і склав 253,5 мільйона гривень.

У 11 магазинах районного споживчого товариства створено куточки для малозабезпечених сімей «Куточок соціального кошику». Зокрема, у Дубіївці, Червоній Слободі, Степанках, Будищі, Яснозір’ї, Чорнявці, Хацьках, Свидівку, Мошнах, Сагунівці. Для покращення забезпечення населення медичними засобами в районі створено три соціальні аптеки в Червоній Слободі, Руській Поляні та Мошнах.

Щодо ринку праці та доходів населення у районі збережено тенденцію росту оплати праці. Заборгованість з її виплати на економічно-активних підприємствах наразі відсутня.

За матеріалами:  www.cherkassy-rda.ck.ua