ПОРТАЛ
13 листопада 2012, 15:33

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Цьогорічними лідерами з урожайності зернових стали господарства Корсунь-Шевченківського, Канівського та Городищенського районів

Цьогорічними лідерами з урожайності зернових стали господарства Корсунь-Шевченківського, Канівського та Городищенського районів

У цьому році хліборобами Черкащини отримано майже 3,4 мільйони тонн зернових та зернобобових культур (середня урожайність 52 центнери з гектара), близько 380 тисяч тонн соняшнику, більше 784 тисяч тонн картоплі, близько 300 тис. тонн овочів та багато іншої продукції землеробства.

Лідерами з урожайності зернових та зернобобових культур в області є господарства Корсунь-Шевченківського, Канівського та Городищенського районів. Тут отримано з кожного гектара по 63,6; 58,5 та 58,3 центнерів зернових відповідно. Крім цих районів до числа кращих увійшли Лисянський, Жашківський, Драбівський, Монастирищенський, Звенигородський, Золотоніський, Смілянський, Черкаський і Кам’янський. Про це інформують у головному управлінні агропромислового розвитку ОДА.

У активі окремих господарств зафіксовано цьогоріч рекордні показники. Та, на Драбівщині приватним підприємством «Росток» (керівник Віктор Омелюх) намолочено в середньому 73,2 центнера з гектара зернових та зернобобових культур, озимої пшениці – 57,9; кукурудзи – 95 центнерів із гектара. А урожайність соняшника в цьому господарстві взагалі рекордна – 42,1 центнера з гектара! ( В області – 27,9).

Фермерським господарством «В’язівське» Городищенського району (керівник Володимир Ґава) зібрано в середньому 76,9 центнера з гектара зернових, зокрема, пшениці – 54,7 та кукурудзи – 90.

В Уманському районі товариством з обмеженою відповідальністю «Берестівець» (керівник Василь Чекаленко) озимої пшениці з одного гектара намолочено більше 70 центнерів. ПрАТ «Райз Максимко» Монастирищенського району (керівник Микола Орендарчук) намолочено озимої пшениці та кукурудзи з одного гектара 68,2 та майже 90 центнерів відповідно.