ПОРТАЛ
4 грудня 2014, 12:45

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаський бізнес розповів прокурору області про наболіле

Прокурор Черкаської області Юрій Шеремет зустрівся із представниками бізнесу та громадськості області. Знайомство з новим очільником обласної прокуратури проходило у форматі діалогу. Нагадаємо, що Юрій Шеремет був призначений на керівну посаду наказом Генпрокурора України від 13 листопада 2014 року.

<div class="dr_in_to_news"></div> Черкаський бізнес розповів прокурору області про наболіле

Під час зустрічі підприємці скаржилися на несанкціоновані перевірки правоохоронних органів, невиконання судових рішень та затягування розгляду справ. Зокрема, скарги стосувалися питань штучного банкрутства КП «Облпаливо», затягування розгляду у справі розкрадання коштів колишнім керівником Тальнівського заводу мінеральних вод, спроби рейдерського захоплення ВП «Укрдрев» та ін. На недобросовісного орендаря – АФ «Колос» та судову тяганину поскаржилися власники паїв с. Велика Згарь (Драбівський район).

Під час зустрічі прокурор області роз’яснив громадянам внесені зміни до Закону України «Про прокуратуру», які виключили з повноважень прокуратури функцію так званого «загального нагляду», і зауважив, що тепер прокурор може лише здійснювати представництво інтересів громадян та держави в судах.

Слід зауважити, що таке нововведення, яке мало б полегшити життя бізнесу, частина підприємців оцінює досить неоднозначно. Дехто вважає, що доцільніше повернути прокуратурі колишні повноваження, оскільки, у першу чергу, така новація полегшує життя тіньовикам.

Контекст: