ПОРТАЛ
8 грудня 2014, 12:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Французьких інвесторів цікавить агропромисловий сектор Черкащини

Черкащину відвідав надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі. Підсумком візиту стала зустріч посла, французьких інвесторів на Черкащині та обласної влади.

<div class="dr_in_to_news"></div> Французьких інвесторів цікавить агропромисловий сектор Черкащини

Учасники обговорили перспективи співпраці. Раніше, за словами Алена Ремі, вона складалася не найкращим чином, внаслідок чого компанія «Бондюель» була змушена відмовитися від будівництва заводу на Черкащині і навряд чи сюди повернеться. Однак зараз ситуація змінилася, і посол висловив оптимістичні очікування та готовність підтримати реалізацію реформ в Україні. Найбільший інтерес для французьких інвесторів становить агропромисловий сектор Черкащини. В цій галузі і зараз працює найбільше французьких компаній.

За словами Алена Ремі, поки що ніхто з них не планує залишати Черкащину. Навпаки, французькі підприємства зацікавлені переносити виробництво в Україну, оскільки хочуть виробляти продукцію з нижчою собівартістю.

Зі свого боку голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко запевнив, що обласна влада готова надавати всіляку підтримку та максимально сприяти інвесторам. І хоч зараз на Черкащині внаслідок загальної ситуації в Україні не найпривабливіший інвестиційний клімат, однак влада працює над впровадженням реформ, що передбачає скорочення контролюючих органів.

Надзвичайний і повноважний посол Франції в Україні Ален Ремі відзначив, що зараз проблемних моментів у роботі французьких підприємств на Черкащині не виникає, окрім одного – відключення електроенергії. Юрій Ткаченко запевнив, що докладе всіх зусиль для вирішення цього питання.