ПОРТАЛ
16 січня 2015, 09:26

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Фіскали обіцяють відмовитися від перевірок бізнесу на Черкащині

Мораторій на перевірку малого і середнього бізнесу продовжено ще на 2 роки. Серед контролюючих органів перевірочна функція залишається тільки у фіскальної служби та фінансової інспекції.

<div class="dr_in_to_news"></div> Фіскали обіцяють відмовитися від перевірок бізнесу на Черкащині

Тому черкаські фіскали своє основне завдання вбачають у роз’ясненні та наданні послуг з адміністрування податків та зборів. «Ми свою діяльність у новому році плануємо побудувати на основі масової роз’яснювальної роботи», – заявив начальник ГУ ДФС у Черкаській області Володимир Коломієць.

За його словами, фіскальники будуть проводити широкомасштабні навчання для керівників органів місцевого самоврядування, зокрема, для сільських і селищних голів, щодо змін у податковому законодавстві. Це пов’язано з тим, що частина податків, які раніше надходили до державного бюджету, зараз будуть поповнювати місцеві бюджети.

«У цій ситуації перед нами стоїть основне завдання – продумати ефективний механізм контролю за бізнесом. І ми розраховуємо на велику відповідальність і порядність керівників органів місцевого самоврядування. Спільними зусиллями ми сприятимемо тому, щоб бізнес відповідально сплачував податки», – відзначив Володимир Коломієць.

Як свідчить статистика, попри зменшення контрольно-перевірочних заходів надходження акцизного збору минулого року зросли.