ПОРТАЛ
17 січня 2015, 16:25

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

У Черкасах ділилися досвідом енергоощадності

У Черкасах відбулось спільне засідання робочої групи Асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України. В обговоренні взяли участь заступник міського голови Юрій Гончаров, керівництво департаменту ЖКК Черкаської міської ради, теплопостачальних та обслуговуючих організацій комунальної сфери, а також голови черкаських ОСББ.

<b> У Черкасах ділилися досвідом енергоощадності</b>

Основною метою зустрічі став обмін досвідом та власними напрацюванням стосовно впровадження сучасних енергозберігаючих технологій у житлово-комунальній сфері.

На думку голови Асоціації підприємств будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Горбачова, майбутній розвиток галузі ЖКГ полягає у максимальній автоматизації усіх процесів енергопостачання. Таким чином можна уникнути витрачання зайвого.

За його словами, у великих містах, таких як Київ, Дніпропетровськ, вже створені об’єднані центри, куди надходить уся інформація щодо споживання енергоносіїв по кожному конкретному об’єкту. Це дає змогу проаналізувати ефективність витрачання енергоресурсів та визначити де в подальшому доцільно впроваджувати заходи з енергоекономії.

Заступник міського голови Юрій Гончаров, розповів, що у 103 черкаських багатоповерхівках за кошти ЄБРР вже встановлено 109 ІТП, які вже цієї зими доводять свою енергоощадність, тим самим економлячи гроші мешканців будинків.

Директор КП «Черкаситеплокомуненерго» Микола Кушнір повідомив, що Черкаси – це перше місто в Україні, яке у 2008 році реалізувало кредит ЄБРР загальною вартістю 10 мільйонів євро. За ці кошти в місті було проведено ряд масштабних заходів з енергозбереження. Зокрема, встановлено сучасний біо-котел на котельні по вул. Менделєєва, реконструйовано та замінено обладнання на існуючих котельнях та теплових пунктах, введено в дію три когенераційних установки, встановлено ІТП у житлових будинках та багато іншого.