ПОРТАЛ
28 січня 2015, 15:12

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Орендну плату для підприємців-риночників міста не підніматимуть

Орендна плата для підприємців, які торгують на ринках Черкас, підніматись не буде.

<b> Орендну плату для підприємців-риночників міста не підніматимуть</b>

У цьому запевнили людей, які у вівторок, 27 січня, завітали на сесію міськради, більшість власників ринків. Їх на останній сесії міської ради запросили керівництво міста та депутати, аби почути думку власників ринків щодо підвищення плати за землю та як це вплине на орендну плату для підприємців, котрі там торгують.

Секретар міської ради Олександр Радуцький розповів, що донині керівники ринків сплачували до міського бюджету мізерні кошти за землю, що складало лише 1 % від її нормативної грошової оцінки. Приміром, ринок «Центральний» за один квадратний метр земельної ділянки платив лише 92 копійки в місяць, «Криваліївський» – 75 копійок; «Ярославський» – 50 копійок; автомобільний ринок, що у ПЗР Черкас, – 49 копійок і т.д., - повідомляють у прес-службі Черкаської мерії.

Директор департаменту фінансової політики Черкаської міської ради Наталія Джуган наголосила, що, як правило, керівництво ринків встановлює для підприємців досить високі ціни за оренду торгівельних площ, тоді як до бюджету міста сплачують копійки.

За її словами, цього року нарешті Верховна Рада своїм законом вирівняла умови для тих, хто користується землею на постійних умовах та орендарів, встановивши однакові орендні ставки для всіх. Тож Черкаська міська рада своїм рішенням привела до законодавчих норм розміри плати за землю комерційного спрямування, встановивши її на рівні 3 % для всіх землекористувачів. Це – мінімально допустимий розмір.

У своїх виступах власники ринків в переважній більшості обіцяли залишити на колишньому рівні орендну плату за користування торговими місцями. Оскільки, зараз чимало підприємців вимушені згортати свій бізнес через низькі прибутки та неможливість платити зависоку оренду.

Єдиним, хто заявив про ймовірне підняття цін на свої послуги став власник «Авторинку» по вул. Ярославській, що у Південно-Західному районі Черкас, Сергій Крохін, який скаржився на зниження прибутку та неможливість сплачувати земельний податок за чималу площі території ринку.