ПОРТАЛ
29 квітня 2015, 10:19

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаси можуть стати місцем проведення шведсько-українського форуму

Черкаси можуть стати одним із чотирьох міст, яке оберуть для проведення цьогорічного шведсько-українського форуму з енергоефективності та чистих технологій. Минулого року його провели у Львові. Про такі перспективи йшлося в п’ятницю під час зустрічі міського голови Черкас Сергія Одарича з представниками Посольства Швеції, - інформують у прес-службі Черкаської мерії.

Черкаси можуть стати місцем проведення шведсько-українського форуму

– Нині серед міст-кандидатів для проведення такого форуму ми розглядаємо Житомир, Черкаси, Чернігів та Чернівці. Для нас важливо, щоб відбувся тісний діалог між представниками бізнесу й місцевою владою, керівниками комунальних підприємств, як України, так і Швеції. Проведення форуму плануємо вже восени, – сказав менеджер проектів в Україні, Грузії та Вірменії при Шведській торговій та інвестиційній раді Богдан Сенчук.

Загалом же під час цієї зустрічі міський голова обговорив зі шведською делегацією можливості співпраці в напрямку енергоефективності. Зокрема, розглядалися умови приватно-державного партнерства, а також шведські гранти й фонди, які можна залучити до цього. Як відмітив заступник голови Місії, перший секретар Посольства Швеції в Україні Генрік Нурберг, тамтешній уряд щороку спрямовує близько 20 млн. євро донорської допомоги для інших країн на енергоощадні проекти.

– Енергоефективність для України має стати одним із найважливіших пріоритетів країни. Оскільки це питання енергетичної незалежності держави в майбутньому. Швеція підтримує Україну в цьому прагненні, – сказав він. – Ми завжди з радістю готові поділитися з вами своїми знаннями й практичними вміннями.