ПОРТАЛ
5 травня 2015, 14:17

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Офіс реформ створюють на Черкащині

Організаційну, консультативну та інформаційну допомогу Черкаській облдержадміністрації у процесі децентралізації та об’єднання громад надаватиме Офіс реформ. Очолила його депутат Черкаської міськради Наталія Даньковська. Вона готова презентувати нову структуру під час прес-конфереції уже найближчим часом.

<b>Офіс реформ створюють на Черкащині </b>

«Одна з основних функцій Офісу реформ – це інформування громади і місцевих органів влади і самоврядування про переваги децентралізації, про переваги об’єднання територіальних громад, про сам процес, етапи, строки», – розповіла порталу «Діловий регіон» Наталія Даньковська.

Нині триває формування команди Офісу. За словами керівника, сюди увійдуть п’ять осіб. Найпершим завданням стане складання перспективного плану об’єднання територіальних громад. Він буде сформований на основі пропозицій, що надійдуть від райдержадміністрацій.

«Мають зібратися органи місцевого самоврядування, представники міст, сіл і селищ та напрацювати пропозиції, які ми потім будемо аналізувати на відповідність методиці», – прокоментувала Наталія Даньковська.

До 1 червня Перспективний план має бути затверджений обласною владою.

Організація Офісів реформ нині триває по всій Україні. Вони на першому етапі надаватимуть організаційну, консультативну, інформаційну допомогу облдержадміністраціям у питаннях створення територіальної основи місцевого самоврядування на базовому рівні. Контракти з працівниками офісів заключатимуть на термін до 5 вересня цього року. За чотири місяці експерти офісів реформ мають довести свою ефективність, щоб у міжнародних партнерів були аргументи щодо продовження цього проекту. Фінансову підтримку діяльності офісів реформ надає Асоціація міст України у рамках проекту USAID «ДІАЛОГ» відповідно до Меморандуму між Мінрегіоном та АМУ.

Довідка :

Наталія Даньковська – адвокат, депутат Черкаської міськради. Позапартійна. Народилася 1983 року в м. Черкаси.

У 2002 році отримала диплом Черкаського інституту управління за спеціальністю „Правознавство”. Розпочала кар`єру правника, улаштувавшись юрисконсультом на підприємство „П’ять хвилин”.

Із 2003 до 2004 року працювала юрисконсультом у Черкаській філії Національної акціонерної компанії „Украгролізинг”.

2005 року – обіймала посади юрисконсульта ТОВ „Черкаський Деревообробний комбінат” та ТОВ „Георг”.

Із 2008 року Наталія Даньковська працює в черкаській мерії, виконуючи повноваження головного спеціаліста-юрисконсульта.

У січні 2010 року отримала свідоцтво адвоката.