ПОРТАЛ
20 липня 2015, 09:15

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Австрійські компанії готові інвестувати тваринництво на Черкащині

До 70% від вартості проекту готові профінансувати європейські інвестори.

<b>Австрійські компанії готові інвестувати тваринництво на Черкащині</b>

Австрійські компанії можуть і готові вкладати кошти у сільське господарство в Україні, і, зокрема, на Черкащині. Про це йшлося на зустрічі в.о. Голови правління Держінвесткомпанії Віктора Хоменка з головою Черкаської обласної державної адміністрації Юрієм Ткаченком, повідомляє Вчасно.

Європейські бізнесмени готові інвестувати у розвиток тваринництва, зокрема, свинарства.

«Ми запропонували голові ОДА інвестувати в підприємства Черкащини при допомозі експортного фінансування», – повідомив Хоменко. Наразі є австрійські компанії, які готові надавати фінансування в розмірі до 70% від вартості проекту. Тобто, обладнання, будівництво, поголів’я (свиней або ВРХ). Термін такого кредиту становить 6 років під 6% річних у євро. З цих 6% – 4% це, безпосередньо, відсоткова ставка за кредитом, а 2% – це вартість страхування. При цьому на перший рік кредиту підприємство отримує канікули, а надалі кожні 6 місяців компанія-позичальник має сплачувати 1/10 від узятої суми. Такий кредит не потребує жодних застав, а пакет документів — мінімальний, підкресли Віктор Хоменко.

Термін розгляду кредитів — від одного до двох місяців. Керівник Держінвесткомпанії підкреслює, що однією з основних переваг цього виду фінансування є можливість практично автоматичного отримання європейської сертифікації виробленої продукції, як наслідок отримання валютної виручки та нівелювання валютних ризиків, яких так бояться підприємства при отриманні валютних кредитів.

Довідка

Держінвесткомпанія — це державна інноваційна фінансово-кредитна установа. За весь час свого існування компанія профінансувала проектів на понад 2 млрд грн. Серед них – “Мотор-Січ”, “Білкозин”, “Луцький автомобільний завод”, завод імені Антонова, “Черноморнафтогаз”.