ПОРТАЛ
18 серпня 2015, 13:16

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині перевірять майже дві сотні свиногосподарств

З метою попередження та профілактики захворюваності на африканську чуму свиней у Черкаській області перевірять 194 господарств, де вирощують від 20 і більше свиней.

На Черкащині перевірять майже дві сотні свиногосподарств

Саме стільки ферм зареєстровано в нашому регіоні, що спеціалізуються на вирощуванні цих тварин, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА.

За словами заступника начальника головного управління ветеринарної медицини в Черкаській області Віктора Маламужа, інспектори ветеринарної медицини регіону вже розпочали перевірку свиногосподарств всіх форм власності стосовно дотримання ветеринарного законодавства при вирощуванні свиней.

– На минулому тижні Уряд дозволив провести позапланові перевірки свиногосподарств. Вочевидь, такий крок зумовлений тим, аби уникнути повторення ситуації на ПАТ «Агрокомітет Калита», що на Київщині. Там внаслідок зараження свиней африканською чумою змушені були забити та утилізувати шляхом спалювання більше 62 тисячі тварин. Складний епізоотичний стан також в Чернігівській, Сумській, Рівненській та Житомирській областях. Наразі на Черкащині не зареєстровано жодного випадку інфікування тварин, – розповів Віктор Маламуж.