ПОРТАЛ
26 серпня 2015, 20:09

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Оновлено рейтинг стійкості банків

Фінансовий портал «Мінфін» продовжує тестувати українські банки на предмет стабільності та надійності.

Оновлено  рейтинг стійкості банків

Цього разу спостереження грунтувалися на фінансових показниках українських фінустанов за другий квартал 2015 року. У результаті вийшла досить проста таблиця, в якій досліджувані нами банки ми об'єднали в 5 груп, залежно від кількості зірок, що привласнюються кожному з них.

У цьому кварталі беззаперечним фаворитом рейтингу виявився Креді Агріколь банк, який став єдиним з українських банків, якому було присвоєно 4,5 зірки з 5 можливих. Слід зауважити, що французький банк очолює рейтинг вже п'ятий квартал поспіль, починаючи з другого кварталу 2014 року.

За підсумками перших трьох місяців цього року французький банк увійшов до числа лідерів з ще двома банками з іноземним капіталом - УкрСиббанком і Райффайзен Банком Аваль. Цього разу австрійці стали третіми, пропустивши на друге місце той же УкрСиббанк. Обидва вони отримали оцінку в 4 зірки.

Крім цих двох банків до цієї категорії увійшли ще 6 фінустанов: державні Укрексімбанк, Укргазбанк та Ощадбанк (4, 5 і 8 місця відповідно), німецький ПроКредит банк, польський Кредобанк і російський Альфа Банк.

Найбільший за активами банк Український ПриватБанк отримав 3,5 зірки. Крім нього в цю групу увійшло ще 8 фінустанов, серед яких належать російським держбанкам Промінвестбанк, Ощадбанк Росії і ВТБ Банк, а також входить до групи найбільших (і поки ще італійський) ЮніКредит Банк.

Замкнули ж рейтинг, що складається з 38 банків (у дослідженні брали участь тільки банки з обсягом депозитів понад 1 млрд гривень), дві «двозіркові» фінустанови - Платиновий Банк і Фортуна Банк.

Ознайомитися з рейтингом.


НЕРУХОМІСТЬ ОНЛАЙН

ОБЕРИ СВОЄ ЖИТЛО!