ПОРТАЛ
23 вересня 2015, 08:31

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Киргизія зацікавлена у створенні спільних підприємств із черкаським бізнесом

Черкаські підприємці зустрілися з Надзвичайним і Повноважним Послом Киргизької Республіки в Україні Улукбєком Чиналієвим та торговим представником Киргизької Республіки в Україні Азаматом Ісмаіловим. Ділову зустріч організувала Черкаська торгово-промислова палата спільно з Черкаською ОДА.

<b> Киргизія зацікавлена у створенні спільних підприємств із черкаським бізнесом</b>

Киргизька сторона презентувала економічний та туристичний потенціал Киргизстану та окреслила для учасників зустрічі напрямки співпраці та можливості реалізації спільних з українськими партнерами проектів.

Представники бізнесу Черкащини, серед яких були такі відомі підприємства, як ТОВ «Акант+», ТОВ «Черкаський завод плитних матеріалів», ТОВ «Оскар-Груп», ТОВ «Манеж», ТОВ «Нью-Лайт», ПП «Чинбай», ТОВ «Фотоніка+», ТОВ «Агрорось», ДП «Черкасистандартметрологія» та інші, у свою чергу представили власні ділові та експортні можливості.

«Ми переконалися, що Черкащина надзвичайно перспективний регіон з великими можливостями для співпраці. Зокрема, нам цікавий досвід побудови ГЕС, підготовки кадрів, технологічні рішення в галузі переробки сільськогосподарської продукції, тощо», – повідомив порталу «Діловий регіон» Улукбєк Чіналієв. Окремо було обговорено питання можливості навчання киргизьких студентів у ВУЗах Черкащини.

«Зустріч виявилася дуже корисною. Сторони знайшли спільні інтереси та можливості для розвитку взаємовигідної співпраці», – відзначив президент ТПП Сергій Першин.

За результатами зустрічі, сторони домовилися розширити співпрацю з ТПП Киргизстану. Також було вирішено підготувати найближчим часом ділову місію Черкаської ТПП в Бішкек.