ПОРТАЛ
15 жовтня 2015, 11:06

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Черкаські водоканалівці переймали угорський досвід

Черкаські водоканалівці разом з Асоціацією "Укрводоканалекологія" та керівниками провідних обласних та районних водоканалів України відгукнулися на запрошення Угорської Водної Асоціації та ТОВ "Грундфос Україна" відвідати Угорщину.

<b>Черкаські водоканалівці переймали угорський досвід </b>

Делегація ознайомилась з системою водовідведення міста Будапешт, відвідала очисні споруди в Південному Пешті, які збирають та обробляють стоки з третьої частини території столиці. Відповідно до європейських норм стоки потрапляють в річку Дунай без жодної небезпеки для навколишнього середовища, а залишки після очищення стоків, використовують для виробництва біогазу. На одній з проміжних ділянок технології очищення стічних вод побудовано теплиці з рослинами, завдяки яким знижується вміст фосфатів у обробленій воді.

Ця ідея захопила учасників та здалася цілком реальною для практичного втілення на підприємствах України, - інформують у прес-службі КП «Черкасиводоканал».

Також оглянули станцію перекачування стічних вод Ferencváros,

Побували і на заводах, де виробляється насосне обладнання датського концерну GRUNDFOS. На заводі GMH4, який було відкрито в 2009 році, на площі 24 000 м2 виробляється потужне насосне обладнання.

Наступного дня делегація відвідала водоканал міста Кечкемет, директором якого є президент Угорської Водної Асоціації. На зустрічі обговорювались питання співпраці та підписання меморандуму з Асоціацією «Укрводоканалекологія», можливість спільних проектів та велись дискусії щодо впливу держави на формування тарифної політики.

Президент «Укрводоканалекологія» Юрій Іванович Жерліцин запросив свого угорського колегу відвідати XI Міжнародну науково-практичну конференцію в м. Яремче в 2016 р. Зустріч пройшла в дружній атмосфері та поклала початок для подальшої співпраці.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук