ПОРТАЛ
15 жовтня 2015, 15:58

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Першу аграрну розписку підписали на Черкащині (фото)

Чорнобаївське сільгосппідприємство «Агроко» та представництво компанії «Сингента» на Черкащині підписали сьогодні першу в області аграрну розписку. Своїм досвідом вони поділилися з учасниками круглого столу «Аграрні розписки як спосіб розширення доступу малим та середнім сільгоспвиробникам до фінансових та матеріально-технічних ресурсів».

<b> Першу аграрну розписку підписали на Черкащині (фото)</b>

Як діє механізм аграрних розписок та які можливості відкриває цей інструмент перед аграріями обговорювали учасники круглого столу. На захід завітали представники Міністерства аграрної політики та продовольства і представники Міжнародної фінансової корпорації (IFC, Група Світового банку), які реалізують цей проект в Україні.

Присутні на зустрічі аграрії жваво цікавилися вигодами та ризиками нового способу фінансування.

Серед переваг аграрних розписок керівник Програм IFC з розвитку фінансування агросектору Лія Сорока назвала максимально спрощений обіг документів та доступ до дешевого ресурсу.

Зважаючи на високу вартість кредитних коштів у нинішній ситуації, голова ОДА Юрій Ткаченко підкреслив велику роль аграрних розписок як інструменту, що відкриває фінансові можливості для розвитку агросфери.

Директор департаменту АПК області Ігор Колодка пообіцяв проводити навчання і семінари на цю тему для сільгоспвиробників та нотаріусів, які задіяні в оформленні документів, та сприяти у залученні якомога більшої кількості розписок.

Довідка:

З 1 вересня Черкащина стала учасником пілотного проекту з агарних розписок. Це спільний проект Групи Світового банку, Швейцарії та України. Мета проекту – спрощення та розширення доступу до фінансування фермерів.

Розгортання програми відбуватиметься з урахуванням досвіду, отриманого під час реалізації пілотного проекту в Полтавській області, де аграрні розписки були вперше використані на початку цього року. В рамках пілотного проекту було видано десять аграрних розписок на суму близько 40 мільйонів гривень (майже 1,8 мільйонів доларів США).

Для середнього та малого товаровиробника аграрні розписки – це інструмент, що дасть змогу легкого доступу до фінансів, потрібних для ведення бізнесу.


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук