ПОРТАЛ
20 жовтня 2015, 11:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Косарський спиртзавод відновив свою роботу (фото)

Одне з найдавніших підприємств спиртової промисловості в Україні відновило роботу. У Косарях, що на Кам’янщині, запрацював спиртовий завод. Він належить до структури державного підприємства «Укрспирт».

<b>Косарський спиртзавод відновив свою роботу (фото)</b>

Востаннє продукцію на «Косарському спиртовому заводі» випустили чотири роки тому, - інформують у прес-службі Черкаської ОДА. Відтоді завод простоював. Як каже його нинішній керівник, причини тому економічні та політичні.

– Я тут працюю з минулого року, – розповідає Станіслав Радченко. – Відразу поставив перед собою завдання: завод має відновити роботу. І спільно нам це вдалося. Я дякую керівництву «Укрспирту» та Мінагрополітики за розуміння й допомогу, а також голові Черкаської ОДА за всіляке сприяння. Юрій Ткаченко, серед іншого, допоміг вирішити низку технічних питань. У тестовому режимі завод працює менше місяця, і ми вже досягли потрібної якості спирту. Показники собівартості теж радують.

На заводі працюють майже 170 робітників. Це не лише жителі Косарів, а й сусідніх сіл. Для місцевого бюджету – це нові надходження.

Увесь спирт, вироблений тут, закуповує «Національна горілчана компанія». Це – стратегічний партнер заводу.

– Наразі на «Косарському спиртовому заводі» вже виробили близько 40 тис. декалітрів спирту, – каже директор департаменту управління виробництвом «Баядера Холдингу», у складі якого перебуває «Національна горілчана компанія», Микола Бабич. – Ми весь цей обсяг придбали. Якість заслуговує на найвищі оцінки. Ми вже навіть випустили продукцію з косарського спирту. Розраховуємо, що завод вийде на свою потужність, а це – 110-120 тис. декалітрів спирту на місяць.

Натепер на «Косарському спиртовому заводі» розробляють подальшу стратегію розвитку.