ПОРТАЛ
22 жовтня 2015, 12:28

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Більшість підтримує підвищення вимог до безпеки харчових продуктів (опитування)

Підвищення вимог до безпеки харчових товарів на принципах НАССР позитивно вплине на вітчизняний ринок. Так вважає більше половини опитаних відвідувачів порталу «Діловий регіон».

Більшість підтримує підвищення вимог до безпеки харчових продуктів (опитування)

На запитання порталу «Як, на Вашу думку, вплине на вітчизняний ринок підвищення вимог до безпеки харчових товарів на принципах НАССР?» понад 55% респондентів відповіли, що позитивно, оскільки споживач буде впевнений у безпеці харчових продуктів, які купує. Ще 4,6% позитив такої новації вбачають у тому, що закон передбачає зменшення регуляторного навантаження на виробника.

16,5% опитаних негативно оцінили підвищення вимог до безпеки харчових товарів на принципах НАССР через те, що цей проєвропейський закон не до кінця узгоджений з чинним українським законодавством. На думку 8,5% читачів порталу цей закон причинить додаткове фінансове навантаження на бізнес.

15% респондентів обрали варіант «Важко відповісти».

Опитування тривало не порталі «Діловий регіон» з 25 вересня до 20 жовтня. Участь у ньому взяли 260 осіб. Результати опитування не є репрезентативними, але можуть бути використані для відстеження основних тенденцій.

Пропонуємо Вам узяти участь у новому опитуванні порталу На що Ви зважатимете, коли обиратимете міського голову Черкас?

Довідка:

Систему контролю безпеки харчових продуктів на всіх етапах їх виробництва і обігу впроваджує новий закон «Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів». Він набув чинності 20 вересня й ознаменував принципово новий підхід до забезпечення безпеки харчових продуктів. Основна відповідальність за безпеку харчових продуктів покладається на операторів ринку харчових продуктів (на виробників, інших суб'єктів господарювання, які транспортують, зберігають, упаковують або реалізують харчові продукти), а контроль держави спрямований не на готовий продукт, а на виробництво та обіг.