ПОРТАЛ
22 жовтня 2015, 18:49

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Харківщині побудують 10 ТЕС на біопаливі

Спецпроект «Досвід регіонів»

Перший об'єкт побудують в місті Куп'янськ, а на його реалізацію в залежності від числа енергоблоків буде потрібно від 20 до 60 мільйонів доларів.

На Харківщині побудують 10 ТЕС на біопаливі

На найближчій сесії Харківської обласної ради буде прийнято рішення про виділення 270 тис. грн, необхідних для техніко-економічного обґрунтування проекту і розрахунку фінансових витрат. Після підготовки даного документу буде розпочато проектування, а представники місцевої влади звернуться до інвесторів, з якими вже були проведені попередні переговори. Отриманий кредит буде покривати лише 70% вартості проекту, іншу частину виділять з бюджету області та м. Куп'янськ, повідомляє ecotown.com.ua.

Якщо проект буде успішним, то подібні ТЕС також побудують у Вовчанському, Валківському, Великобурлуцькому, Богодухівському, Золочівському, Краснокутському, Красноградському, Балаклійському та Лозівському районах, де вже проводяться роботи з визначення місцезнаходження ТЕС і збору інформації про наявність сировинної бази.

Як сировину на нових ТЕС використовуватимуть переважно солому, але розглядають й інші види біопалива (паливна тріска і лузга соняшника).