ПОРТАЛ
27 жовтня 2016, 17:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

На Черкащині стартувала інноваційна програма агрострахування

У Черкаській області запрацювала інноваційна комплексна програма страхування для агробізнесу «Ваш Урожай – Наша турбота». Про це оголосили в ході прес-конференції, присвяченої питанням покращення доступу до фінансових продуктів, повідомляє управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА.

На Черкащині стартувала інноваційна програма агрострахування

Під час засідання координатор напрямку агрострахування проекту Міжнародної Фінансової корпорації (IFC) «Розвиток фінансування аграрного сектору в Європі та Центральній Азії» Андрій Заріпов повідомив учасникам про те, що IFC розроблено інноваційну комплексну програму страхування пшениці та кукурудзи для сільгоспвиробників «Ваш урожай – Наша турбота». Зазначена програма, яка була розроблена спільно з компаніями-партнерами – IFC, Syngenta, Credit Agricole Bank та страховою компанією «АХА страхування», дозволяє суттєво розширити доступ до фінансування аграріїв та сприятиме більш активному використанню агрострахування в Україні.

Раніше програма була доступна лише сільгоспвиробникам Полтавської і Вінницької областей, а відтепер і аграріям Черкащини.

– Сільське господарство є ризиковим видом діяльності, адже аграрії певний відсоток врожаю втрачають від зміни погодних умов. Тож страхування є реальним інструментом, який може зберегти фінансову стабільність виробника, – зазначив начальник управління агропромислового розвитку Черкаської ОДА Ігор Колодка.

За умовами програми компанія Сингента надаватиме агровиробникам товарний кредит, а Креді Агріколь Банк – грошовий кредит. Разом партнери покриватимуть до 50% витрат на оплату страхової премії, друга половина має бути оплачена агровиробником. Продукт перестраховано надійним міжнародним перестраховиком.