ПОРТАЛ
30 січня 2017, 08:46

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Прокуратура запобігла незаконному відчуженню активів Жашківського цукрозаводу

У ході розгляду справи про банкрутство ТОВ "ВІГ-Жашківський цукровий завод", до якої здійснено вступ прокуратурою Черкаської області, у березні минулого року визнано недійсними результати аукціону та договір купівлі - продажу цілісних майнових комплексів цукрового заводу. Останні перебували в іпотеці державного банку, вартістю 43 млн. грн. і були викуплені за ціною 4,3 млн. грн.

 <b> Прокуратура запобігла незаконному відчуженню активів Жашківського цукрозаводу</b>

Завдяки принциповій позиції прокуратури господарським судом Черкаської області надано належну оцінку факту незаконного відчуження у складі майна банкрута гуртожитків та трансформаторних підстанцій, які обслуговують м. Жашків. Вказана позиція підтримана Київським апеляційним господарським судом, яким відхилено апеляційну скаргу арбітражного керуючого.

Однак, у червні 2016 року Вищим господарським судом за касаційною скаргою зацікавлених осіб вказані судові рішення скасовані, справу повернуто на новий судовий розгляд.

Органами прокуратури докладено значних зусиль для відстоювання державних інтересів і у вересні минулого року результати аукціону та договір купівлі – продажу майна Жашківського цукрового заводу повторно визнано недійсними господарським судом Черкаської області. У листопаді судове рішення залишено в силі Київським апеляційним господарським судом та у січні поточного року у справі поставлено крапку Вищим господарським судом України.

Об'єкти житлового фонду та комунальної інфраструктури належить повернути у ліквідаційну масу банкрута та передати до комунальної власності міста Жашків, повідомили у прес-службі прокуратури Черкаської області.