ПОРТАЛ
27 вересня 2012, 16:29

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Перспективи розбудови агропромислового комплексу області на найближчі роки

Перспективи розбудови агропромислового комплексу області на найближчі роки

На Черкащині планують збудувати 20 овочесховищ. З них у 2011 році побудовані та здані в експлуатацію 2, зокрема у ФГ «Промінь» с. Здобуток Жовтня (вартістю 2 млн. грн.) та ФГ «Фенікс» с. Шаулиха Тальнівського району (вартістю 1,5 млн. грн.), загальною площею 760 кв.м. та потужністю 455 тонн. Про це повідомляють у Черкаській облдержадміністрації.

В планах обласної влади також побудова 34 об’єктів для зберігання зерна. З них в 2011 році побудовані та введені в експлуатацію 2 зернових склади в Монастирищенському (вартістю 15 млн. грн.) та Корсунь-Шевченківському районах (16 млн. грн.), загальною потужністю 60 тис. тонн.

Серед сільськогосподарських об’єктів, що будуть введені в експлуатацію в найближчій перспективі, посадовці називають цілий ряд об’єктів. Так, у третьому кварталі поточного року у с. Будище Лисянського району передбачається введення в експлуатацію елеватора місткістю 60 тис. тонн (вартість 22 млн. грн.).

У 2013 році планується будівництво та введення в експлуатацію фруктосховища ФГ «Ольвія» Шполянського району вартістю 1,5 млн. грн. загальною площею 1000 кв. м. та місткістю 595 тонн.

Планується також збільшення потужностей заводу НВК ТОВ «Фрея-Агро» м. Городище (вартість 3 млн. грн.) до 50 тис. тонн органо-мінеральних добрив та 6 тис. тонн фізіологічно активних препаратів виробництва щороку.

У 2014 році заплановане будівництво та введення в експлуатацію фруктосховища ФГ «Матвіїха» Монастирищенського району (вартістю 2,5 млн. грн.), загальною площею 1680 кв. м. та місткістю 1000 тонн.

Ще однією вагомою подією стане будівництво кукурудзяно-калібрувального заводу ТОВ «Монсанто Україна» та створення технологічно-учбового центру для демонстрації новітніх технологій виробництва (вартість об’єкта 100-150 млн. доларів).

За матеріалами Черкаської ОДА


національний координатор проекту підвищення енергоефективності та сприяння у впровадженні відновлюваних джерел енергії на підприємствах агрохарчової галузі (м. Київ)
Ігор Кирильчук
президент ТОВ «Черкасиелеватормаш» (м. Черкаси)
Ігор Одокієнко
директор ПП «Аргус-сервіс»
Максим Сагдієв
директор компанії «Авант-груп»
Владислав Сушко
керівник технічного відділу ТОВ «Манеж»
Олексій Болібрук