ПОРТАЛ
9 червня 2015, 15:39

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Ощадбанк надав 5,2 млн. грн. кредиту на заходи з енергоефективності

За програмою енергозбереження у Черкаській області Ощадним банком видано 287 кредитів на суму 5,2 млн. грн. Загалом у Черкаській області 24 відділення Ощадбанку готові фінансувати заходи з енергоефективності. Про це повідомила керівник відділення Ощадного банку в Черкаській області Валентина Оніщенко.

Ощадбанк надав 5,2 млн. грн. кредиту на заходи з енергоефективності

За підтримки уряду Ощадбанк продовжив кредитувати громадян на придбання котлів, альтернативних газовим, та розширив програму кредитування на придбання енергоефективного обладнання. Також Ощадбанк розпочав фінансування ОСББ.

У цьогорічному держбюджеті закладено понад 340 млн. грн. для відшкодування кредитів на термомодернізацію багатоквартирних та індивідуальних будинків, - повідомила Валентина Василівна. – Це вигідно, оскільки держава за цим кредитом компенсує від 20 до 40% суми кредиту.

Ще однією перевагою державної програми з енергомодернізації очільниця Ощадного банку назвала суттєву економію вартості тепла. А саме вже на етапі сплати кредиту людина має економію 30% вартості тепла, а згодом і всі 50%.

Валентина Оніщенко закликала максимально долучитись до програми «Ощадний дім» і розглянути можливість компенсації частки відсотків за кредитами за рахунок коштів обласного та місцевих бюджетів, як це відбувається на Львівщині.

Для довідки:

Ощадбанк продовжує кредитування громадян на придбання енергоефективного обладнання для:

- квартир у багатоквартирних будинках (радіатори опалення з терморегуляторами, вікна з енергоефективними склопакетами, вузли обліку води);

- одноквартирних житлових будинків (рекуператори тепла вентиляційного повітря, матеріали для проведення теплоізоляції, теплові насоси, сонячні колектори);

- кредитування ОСББ ( придбання тепло ізолюючих матеріалів; придбання та встановлення енергоефективних склопакетів; облаштування/ремонт ІТП; модернізація систем освітлення).


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський