ПОРТАЛ
17 червня 2016, 15:55

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Піднімати зарплати і легалізувати бізнес закликають черкаських роботодавців

Резерв для збільшення оплати праці з’явився завдяки зниженню ЄСВ до 22% за ініціативи Черкаського обласного об’єднання роботодавців та Федерації роботодавців України.

На розширеному засіданні ЧОООР обговорювали необхідність збільшення максимального обсягу доходу для єдинників та розглянули шляхи реалізації Плану модернізації України та реалізацію Стратегії розвитку Федерації роботодавців України до 2020 року.

Підсумовуючи діяльність ЧОООР за п’ять місяців, голова об’єднання Борис Райков серед здобутків відзначив зниження ставки ЄСВ з 37,4% до 22%, урегулювання проблемної ситуації з неповерненням ПДВ ПАТ «Черкасиобленерго», скороченням заборгованості з виплати зарплати на підприємствах області та підписання Меморандуму про співпрацю між ПАТ «Азот» і Черкаською міськрадою, що посилює соціальну відповідальність бізнесу.

«Наші пріоритетні завдання – забезпечення своєчасної і в повному обсязі виплати заробітної плати та популяризація легалізації бізнесу. Зараз у нас в області спостерігається покращення ситуації, зокрема і завдяки зусиллям об’єднання роботодавців. Але не варто забувати, що у відповідь на зниження ставки ЄСВ ми взяли на себе зобов’язання підвищити заробітну плату працівникам», – підкреслив Борис Райков.

Крім черкаських бізнесменів участь у засіданні взяли очільник області Юрій Ткаченко, генеральний директор ФРУ Руслан Іллічов та голова профспілок Черкащини Петро Шевченко.

Руслан Іллічов презентував перед учасниками покрокову модернізацію української переробної промисловості, яка має запобігти перетворенню України на сировинний придаток.

«Саме на переробку необхідно робити ставку. Це дасть змогу забезпечити зростання реального ВВП на 5-7% відсотків», - запевнив генеральний директор ФРУ.

Учасники засідання обговорили шляхи та перспективи залучення інвестицій та необхідні кроки на шляху до безперешкодного та ефективного їхнього освоєння.