ПОРТАЛ
19 листопада 2014, 08:34

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

Шполянський винахідник розробив власний вітрогенератор

Винахідник-самоучка, Олег Ільченко, має стаж наладчика медичного обладнання. На Шполянському заводі продтоварів запровадив у виробництво енергозберігаючі технології та вдосконалив виробничі лінії. А тепер винайшов вітрогенератор, котрий кращий від закордонних аналогів, пише ecotown.com.ua.

<b>Шполянський  винахідник розробив власний вітрогенератор</b>

Його вітрогенератор адаптований до місцевих природно-кліматичних умов та набагато дешевший за існуючі аналоги.

Найважливішим є те, що для роботи генератора достатньо тих вітрів, які звичні для нашої місцевості. При швидкості вітру в 3 м за секунду генератор опалював взимку гараж, причому виробляв до 6,5 кіловат електроенергії.

Іде процес юридичного оформлення винаходу, і тому частина інформації до отримання патенту залишається технічною таємницею.

Для порівняння, німецький генератор потужністю приблизно в 10 кіловат за годину коштує нині близько 20 тисяч доларів. Вартість цього генератора, виготовленого з сучасних матеріалів, не перевищуватиме 9 тисяч доларів. Конструкція працюватиме від вітру в 0,5 м за секунду. При вітрі в 3 м за секунду вона вироблятиме до 20 кіловат на годину, тоді як закордонні аналоги лише запускаються при швидкості вітру в 2,5 м за секунду.

Працює конструкція практично безшумно. "Вітряк", розроблений Олегом Ільченком, може забезпечити 4 приватні помешкання освітленням, забезпечить роботу побутової техніки, і навіть опалення.