ПОРТАЛ
16 січня 2015, 11:51

Перекладач


перекласти з:

перекласти на:

За розробку нового додатка для Google Glass черкащанка отримала «розумні окуляри»

Торік ПриватБанк разом з українською спільнотою Google Developer Groups провели в Києві перший в Україні Google Glass хакатон – унікальний захід, у ході якого розробники додатків з усієї України та близького зарубіжжя змогли спробувати свої сили в написанні додатків для Glass.

За розробку нового додатка для Google Glass черкащанка отримала «розумні окуляри»

З-поміж 10 команд з України та Росії найкращою командою розробників, на думку журі, стала команда з Черкас, яка запропонувала бібліотеку для організації передачі даних між Android-пристроями та Google Glass через Bluetooth, а також додаток для введення текстової інформації в Google Glass з використанням азбуки Морзе.

«Ми стали першопрохідцями в області фінансових додатків для Google Glass у світі, тому що важливим є навіть не наявність самих окулярів, а сервісів, готових з ними спілкуватися, – говорить Заступник Голови Правління ПриватБанку Олександр Вітязь. – Тому ми із задоволенням підтримуємо розробників додатків для цих дивовижних девайсів, що в майбутньому допоможуть людині більш комфортно отримувати інформацію та спілкуватися із зовнішнім світом».

За підсумками хакатону Володаркою унікальних окулярів Google Glass стала черкащанка Ірина Величко, приз якій вручив директор Черкаської філії ПриватБанку Віктор Шуршин.

«Уся наша команда з нетерпінням чекала дзвінка з ПриватБанку, – говорить власниця унікальних окулярів Google Glass Ірина Величко. – Адже це командна робота, і ми разом працювали над розробкою додатків для Google Glass. Стати одними з перших володарів цих окулярів не просто приємно, це вкрай захоплююче. Ми всі сподіваємося, що скоро цей продукт стане доступним кожному».

Для довідки:

Хакатон (англ. Hackathon, від hack (див. Хакер) і marathon – марафон) – захід, під час якого фахівці з різних областей розробки програмного забезпечення (програмісти, дизайнери, менеджери) спільно працюють над вирішенням якої-небудь проблеми. Сьогодні хакатони вже не стосуються хакерства, це просто марафони програмування. Зазвичай хакатони тривають від одного дня до тижня.


директор ПП «Венд»
Олександр Романенко
заступник генерального директора ТОВ АПК «Маїс»
Олександр Самойленко
директор Черкаської спілки продовольчих маркетів
Руслан Петрик
підприємець, ТМ «Сміляночка»
Вадим Слободяник
комерційний директор ТОВ «Красногірський олійний завод»
Олег Завадський